El programa Compartir idees de la UB ens ha ofert la xerrada-taller "Què sabem sobre el desenvolupament sostenible". Dues estudiants del grau universitari de Biologia ens han preparat un joc basat en el Trivial amb preguntes sobre el desenvolupament sostenible que hem hagut de resoldre en grups de quatre. Hem posat a prova tot el que hem après durant el trimestre, a Ciències Socials, sobre aquest tema.
domingo, 26 de noviembre de 2017
QUÈ SABEM SOBRE EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE?
El programa Compartir idees de la UB ens ha ofert la xerrada-taller "Què sabem sobre el desenvolupament sostenible". Dues estudiants del grau universitari de Biologia ens han preparat un joc basat en el Trivial amb preguntes sobre el desenvolupament sostenible que hem hagut de resoldre en grups de quatre. Hem posat a prova tot el que hem après durant el trimestre, a Ciències Socials, sobre aquest tema.
COMPRAR MILLOR AMB CONSUM RESPONSABLE
Comerç i escoles ens ha ofert la xerrada "Com comprar millor amb consum responsable". Què hi ha darrere la publicitat dels productes? Sabem realment què comprem? Amb quins criteris consumim? Tot relacionat amb el temari de Ciències Socials: economia linial/circular, desenvolupament sostenibles, consum responsable.
UN CADÀVER A 3r D
En Marcel i la Montse, els arqueòlegs, ens han sorprès portant-nos un cadàver a la classe. Tot senser. No hi faltava ni un òs. Al voltant del cadàver, hem parlat de la manera de tractar la mort a través de diferents èpoques...enterraments, monuments funeraris, tombes, embalsamaments...tot el que et pots trobar si excaves...això també és arqueologia.
VISC, CONVISC I PARTICIPO. Aprenent a participar en la comunitat
El Consell de la Joventut de Barcelona ens ofereix tres sessions amb dinàmiques per aprendre a cooperar i organitzar-nos per aconseguir objectius comuns de millora de la nostra comunitat i entorn.
ITINERARI PEL BARRI DE FORT PIENC. TALLER D'ARQUEOLOGIA
El 13 de novembre vam fer l'itinerari pel barri del Fort Pienc. Vestigis de l'antic Rec Comtal, records del Fort que va donar nom al barri i al nostre institut, on anaven la carretera de Ribes i d'Horta? Tot ho vam saber amb el taller d'arqueologia.
A QUÈ JUGAVEN ELS ANTICS? TALLER D'ARQUEOLOGIA
Jocs de taula de l'antiguitat. Els nostres avantpassats també jugaven. Gràcies a l'arqueologia, hem conegut jocs i joguines del passat. I també hi vam jugar a classe! Jugar sempre és entretingut i divertit.
QUÈ MENJAVEN ELS ANTICS?
Què es menjava a l'antiguitat? Carn, cereals, olives, ous, vi, fruita, xocolata?... cada època marca costums en la dieta. El que ens ha quedat clar és que antigament no es malbaratava el menjar. Tot s'aprofitava i al plat... no hi quedava res!
ITINERARI PER LA BARCELONA MODERNA. SEGUINT EL REC COMTAL
El taller d'arqueologia avança. Cada setmana, una nova activitat. El 23 de novembre vam fer un itinerari per la Barcelona Moderna, resseguint el curs de l'antic Rec Comtal des de Ciutat Vella fins el mar: Portal Nou, Convent de St.Agustí, Born i Santa Maria del Mar. Centre històric, restes de 1714.
lunes, 13 de noviembre de 2017
PREGUNTES SOBRE EL MALBARATAMENT ALIMENTARI
Respongueu aquestes preguntes sobre el malbaratament alimentari en un document (text, presentació, vídeo..., com vulgueu) i pugeu-lo a la vostra carpeta de Socials del vostre Drive. Termini: divendres 17 de novembre fins a les 22h.
2.Quina relació té el malbaratament alimentari amb el desequilibri de recursos?
3.Per què actualment es malbarata el menjar, i antigament no? (relació amb el taller arqueologia)
jueves, 9 de noviembre de 2017
ECONOMIA CIRCULAR
Noies i nois de 3r D, aquí teniu el vídeo de l'Economia circular. Recordeu que heu de fer un resum del contingut del vídeo. I sobretot, ha de quedar molt clar què és l'economia circular i què és l'economia linial. I recordeu també que ho heu de penjar al vostre Drive, a la carpeta de Socials que teniu compartida amb mi. Termini per entregar-ho: dilluns 13 de novembre a les 8:15h.
Bon cap de setmana.
miércoles, 1 de noviembre de 2017
QUÈ ÉS L'ARQUEOLOGIA?
Què és l'arqueologia? El 16 d'octubre vam tenir la primera sessió del Taller d'arqueologia del Programa Enginy. Pluja d'idees, mostra d'objectes que es poden trobar en una excavació. Quina informació ens aporten les troballes arqueològiques? Quina relació té tot plegat amb la Història? En Marcel i la Montse, d'Aura Didáctica Cultural, ens ho han fet descobrir.
jueves, 12 de octubre de 2017
TALLER DE MALBARATAMENT ALIMENTARI
Dimarts passat van venir els educadors de l'associació Espigoladors per realitzar amb nosaltres un taller sobre el problema del malbaratament alimentari. A través d'un joc de rol ens vam convertir en agricultors, supermercats i restaurants i havíem d'intentar vendre i comprar els aliments que ens van portar per fer el joc. Amb aquesta activitat ens vam adonar que és molt difícil vendre cultius o fruita amb formes no estandaritzades i que tot aquest menjar va a les escombraries perquè no es pot comercialitzar. Som un dels països que més menjar llença: un 40%. Vam acabar aportant entre tots propostes per no malbaratar el menjar. Ens van dir que estava en marxa un concurs d'idees per combatre aquest problema i molts de nosaltres intentarem presentar-nos. A veure si hi ha sort!
miércoles, 24 de mayo de 2017
TALLER DE CÒMIC
El projecte Cabeza de Vaca va ser la prèvia del Taller de còmic que estan fent els nois i noies de 3r D durant aquest carrer trimestre, gràcies al dibuixant Oriol Garcia Quera, dins del programa Èxit 2 del Consorci d'Educació de Barcelona. Estan dibuixant l'episodi del canibalisme que narra Cabeza de Vaca a la seva crónica "Naufragios". Quan estigui acabat, us esgarrifareu...!
martes, 23 de mayo de 2017
COM INFLUEIX LA PUBLICITAT EN L'ALIMENTACIÓ. Compartir idees UB
Les estudiants de Disseny de la Universitat de Barcelona, ens van alertar sobre la publicitat enganyosa i ens van fer veure que sense saber-ho preferim menjar allò que veiem als anuncis, sense que necesàriament sigui el producte de millor qualitat.
MALALTIES RELACIONADES AMB L'ALIMENTACIÓ. Compartir idees UB
Una estudiant de Medicina ens va explicar els aspectes bàsics d'una dieta saludable i equilibrada i la importància que té en la nostra vida allò que mengem. Ens va parlar de les principals malalties relacionades amb l'alimentació: bulímia i anorèxia i li vam poder fer preguntes per resoldre dubtes.
RECICLATGE: REANIMACIÓ DE LA MATÈRIA. Compartir idees UB
Reciclatge i reanimació de la matèria. Compartir idees UB a 3r D. by Slidell Slideshow
Estudiants del grau de Disseny de la Universitat de Barcelona, ens van parlar sobre les possibilitats de reutilització dels materials que en principi considerem de rebuig. En aquesta ocasió, ens van ensenyar la manera de convertir una samarreta vella en una bossa, sense fil ni agulla.
miércoles, 10 de mayo de 2017
4a Missió - Projecte Cabeza de Vaca
El canibalisme és el tema que vam triar entre tots per portar-lo al còmic. Haurem doncs d'investigar sobre les raons per les quals s'ha practicat el canibalisme al llarg de la història... Esperem els resultats dels informes.
2a Missió - Cabeza de Vaca
La segona missió va consistir a llegir un capítol de "Naufragios", per familiarizar-se amb el castellà antic, per poder fer més endavant els diàlegs del còmic imitant aquella manera d'expresar-se.
1a Missió - CABEZA DE VACA
Com a preparació del Taller de Còmic que vam començar tornant de Setmana Santa, vam iniciar el projecte Cabeza de Vaca, convertir-nos en agents del "Ministerio del Tiempo" (copiant la sèrie de TV1), per viatjar fins a 1528, moment en què Hernan Núñez Cabeza de Vaca, naufraga a les costes de Florida. Durant vuit anys va estar caminant per Nordamèrica fins que a la costa del Pacífic va trobar uns soldats espanyols que el van portar de retorn a Espanya, on va escriure la seva aventura a un llibre titulat "Naufragios". El projecte integra competències lingüístico-comunicatives (Ll.castellana) i competencia digital (Tecnologia). Aquí teniu alguns informes dels nostres agents de 3rD:
domingo, 2 de abril de 2017
ApS HORT DE FORT PIENC
Durant el 2n trimestre hem fet aprenentatge servei a l'Hort de Fort Pienc. Hem treballat molt a l'hort per ajudar els veïns, però també hem après un munt de coses sobre les feines de l'hort. Podeu trobar les cròniques dels nostres dies a l'hort al blog de Medi ambient, al següent enllaç: http://mediambientfortpius.blogspot.com.es/search/label/ApS%20Hort%20Fort%20Pienc
sábado, 1 de abril de 2017
BEN PLANTADA
Aquesta setmana han començat el taller "Ben plantada" dues alumnes de 3r D. Es tracta d'un taller de jardineria, i participaran, juntament amb alumnes d'altres instituts de Barcelona, en un projecte d'enjardinament del pati d'una escola bressol del barri del Raval, amb professionals de l'entitat Impulsem.
sábado, 18 de febrero de 2017
RÀDIO 3R D. CONCURS DE PREGUNTES I RESPOSTES
Ahir vam gravar un programa de ràdio, en format concurs de preguntes i respostes sobre el tema 1 del temari de castellà, amb el suport del Toni Martínez, professional de la Cadena Ser i pare d'una alumna de l'institut. Ens vam organitzar en equips, amb un portaveu, per respondre en col·laboració. Ho vam passar molt bé i vam recordar el que vam aprendre a principi de curs.
domingo, 12 de febrero de 2017
ARQUEOLOGIA A LES PORTES ENDINS
ARQUEOLOGIA A LES PORTES ENDINS INS FORT PIUS by Slidely Slideshow
A la Jornada de Portes endins, en Marcel i la Montse, d'Aura Didàctica Cultural, van tornar per ajudar-nos a mostrar a les famílies què havíem fet durant el primer trimestre en el Taller d'arqueologia. Gràcies Marcel i Montse, per estar amb nosaltres!
PARTICIPAMOS EN KUENTALIBROS
Participamos en el proyecto colaborativo Kuentalibros, espacio donde alumnos de todas las edades pueden recomendar lecturas en la red a través de vídeos o audios.
- Diego y Daniela nos recomiendan "Historia de una escalera", de Antonio Buero Vallejo.
Víctor nos recomienda "El Quijote", de Cervantes.
Pablo nos recomienda "Metro 2033", de Dmitry Glukhovsky.
miércoles, 8 de febrero de 2017
VISITA AL TALLER DE PIZZA
Comerç i escoles. Visita al Taller de Pizza. 3r D by Slidely Slideshow
Dins del programa "Comerç i escoles", hem visitat aquest establiment comercial, que consta d'obrador i botiga. Hem descobert aspectes interessants sobre l'elaboració artesanal de la pizza. I hem posat les mans a la massa! Hem estirat i tallat la pasta com un autèntic pizzero italià! La pizza pot ser un aliment sa i variat molt fàcil de cuinar!
domingo, 5 de febrero de 2017
QUINZENA EMOCIONA'T
Treballant les emocions amb la Laia del Punt JIP, activitat de la Quinzena Emociona't que ens ha servit per conèixe'ns una mica millor.
PARTICIPANT AL PREMI PUNTS DE LLIBRE - COMERÇ I ESCOLES
Participant al Premi Punts de llibre - Comerç i escoles 2017 by Slidely Slideshow
Participem al Premi Punts de llibre que organitza el programa 'Comerç i escoles', de l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu és donar a conèixer a la ciutadania el treball dels centres participants. L'Ajuntament editor 500.000 exemplars dels punts de llibre que seran distribuïts per tots els comerços dels eixos comercials de Barcelona amb motiu de la celebració del Dia de Sant Jordi. Tots els punts de llibre seran presentats el 27 d'abril a l'exposició itinerant del comerç de proximitat.
sábado, 21 de enero de 2017
FRONTERES INVISIBLES
El passat dimarts van venir a la nostra aula tres membres de l'Agrupament Escolta Rudyard Kipling. Ens van fer una dinàmica per desmentir rumors i vam poder jugar amb un joc de taula que s'han inventat i que reflexa les dificultats amb les quals es troba un immigrant en arribar, com aconseguir el permís de residència.
domingo, 15 de enero de 2017
VISC, CONVISC I PARTICIPO
Hem començat amb les sessions del projecte Visc, convisc i participo, organitzat pel Consell de Joventut de Barcelona, que promou la participació com a eina d'aprenentatge personal i col·lectiu i com a mecanisme amb capacitat d'incidència i transformació de l'entorn.
Treballarem les diferents vies de participació de l'alumnat dins dels centres educatius i les vies de participació fora del centre, especialment en el teixit associatiu juvenil proper.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)